Trabzon’da üç boyutlu kağıt rölyef tablolar ilgi çekiyor

Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan kursa katılan 27 kadın, usta öğretici Vesile Yavuz’dan üç boyutlu kağıt rölyef tekniğiyle tablo hazırlamayı öğrendi.

Kursiyerler, zamanla uzmanlaşarak hazırladıkları tabloları sergilerde ve sosyal medya aracılığıyla satarak gelir elde etmeye başladı.

Küçük hediyelik eşyalar da ilgi görüyor

Usta öğretici Vesile Yavuz, tabloların yanı sıra kapı süsleri gibi küçük hediyelik eşyaların da ilgi gördüğünü belirterek, “Kursiyerlerim önce küçük küçük çevresindekilere hediyeliklerle başladılar, daha sonra da satışa ufak çaplı başladılar. Tablolarımızla birlikte kapı süsleri, ayna süsleri gibi küçük hediyelik eşyaları da satıyoruz. Bu ürünler de ilgi görüyor” dedi.

Teknik yaklaşık iki yılda öğreniliyor

Kişiden kişiye değişmekle birlikte tekniğin yaklaşık iki yılda tam manasıyla öğrenilebildiğini söyleyen Yavuz, “İlk başta zorlanan kursiyerlerimiz, ürün ortaya çıkınca çok mutlu oluyorlar. Şu anda kursiyerlerimiz oldukça iyi seviyede. Tablolarımızı Trabzon’da açtığımız sergilerde satıyoruz. Ayrıca sosyal medya aracılığıyla da tanıtımını yapıyoruz. Suudi Arabistan, Hollanda ve Almanya’dan da siparişler alıyoruz. Kargo şirketleriyle gönderim yapıyoruz” diye konuştu.

“Kadınlarımız evde oturmasınlar”

Kursiyerlerden Fatma Keleş, 3 yıl önce sosyal aktivite olarak başladığı kurs sayesinde artık kazanç elde ettiğini belirterek, “Tablo hazırlamak çok emek istiyor. Özellikle manzara resimleri çok ince işçilik gerektiriyor. İlk başta çevremizle satışa başladık, daha sonra duyanlar oldu. Bir tabloyu boyutuna ve işçiliğine göre 2 ila 5 bin lira arasında değişen fiyatlardan satıyoruz” dedi.

Yaklaşık 2 yıldır eğitim alan kursiyerlerden 3 çocuk annesi Fatma Bayalan da, “Kadınlarımız evde oturmasınlar, iş hayatına ya da böyle programlara katılsınlar. Hem el becerimizi geliştiriyoruz hem de sosyalleşiyoruz, kaynaşıyoruz. Aynı zamanda aile bütçemize de katkımız oluyor. Güzel bir ortam oldu, emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadesini kullandı. (AA)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir